Tifozët e tavaneve – një mënyrë për kursimin e parave në vendbanimin tuaj të mahnitshëm

More Articles

#ltpcon #A11yCampMelb
 

Tifozët e tavaneve – një mënyrë për kursimin e parave në vendbanimin tuaj të mahnitshëm

Ithtarët e tavanit filluan me origjinë në vende të nxehta dhe tropikale me klimë ekonomike të dobët. Ndërkohë që edhe vendet më të mirë kanë larguar tifozët e tavanit me ardhjen e ajrit të kondicionuar, tifozja e tavanit e tashëm po bën një ringjallje të rëndësishme. Kjo nuk është çështje si rezultat i kostos së vazhdueshme të intensifikimit të energjive, si dhe shpenzimeve të ruajtjes së një sistemi të kondicionimit të kapacitetit. Njerëzit në fund të fundit kuptojnë se komoditeti nuk kërkon të sugjerojë të ftohtë, si dhe në të njëjtën kohë ata janë në gjendje të kursejnë ndjeshëm shpenzimet e rregullta mujore elektrike. Vetëm se sa kursime sigurisht mbështetet në çmimin e energjisë lokale si dhe sasinë e kohës që një sistem ftohje është në veprim. Në mënyrë tipike megjithatë, një kursim 2-3 dollarësh për DAY kosto nuk është e paarsyeshme nëse një shtëpi mund të përdorë tifozët e tavanit një pjesë të madhe të ditës në vend të drejtimit të sistemit të ftohjes. Checkout Air Conditioning tonë Sydney Website

Megjithëse tifozët e tavanit mbetën në përdorim të gjerë në fillim të viteve 1900, ata hapën rrugën për sistemet e ftohjes këto ditë. Një ndjekës i tavanit megjithatë është shumë më tepër se një krijues i lëvizjes së ajrit. Ata janë mahnitëse dhe mund të blihen për të përshtatur në mënyrë të përkryer në çdo lloj dizajni apo dhoma të shtëpisë tuaj. Tifozët me tavan kanë një motor qendror me 3 deri në pesë blades bashkangjitur. kjo pajisje është e vendosur pas tavanit. Duke u mbështetur në lartësinë e tavanit, njësia mund të jetë ngushtë e ngushtë, me motor elektrik pothuajse duke prekur tavanin ose në një bar të përshtatur projektuesi për të lejuar njësinë të ulet në hapësirë ​​pak më shumë nëse lartësia e tavanit është më shumë se normale 8 metra. Motor elektrik drejton fijet e tifozëve të tavanit të cilat e zhvendosin ajrin. Lëvizja e ajrit natyrisht i ftoh njerëzit dhe gjithashtu i bën ato të rehatshme pa u kthyer në forcën brutale të heqjes së ujit nga lagështia dhe ftohjes me një pajisje të kompresorit a / c.
Shumë njerëz gabimisht mendojnë se një tifoz tavan është vetëm shkëlqyer në sezonin e verës. Me të vërtetë shumica e tifozëve të zhvilluar sot kanë një buton të kundërt të instaluar. Kjo lejon që tifozët të tërheqin ajrin nga dyshemeja ose të shtypin ajrin nga tavani. Pra, në verë, me siguri do të dëshironit lëvizjen e ajrit nga poshtë në të lartë deri në dimër, me ngritjen e ajrit të nxehtë, natyrisht do të dëshironit që ajri më i ngrohtë në tavan të ulet për të ngrohur të gjithë hapësirën. Tërheqësit e tavanit janë gjithashtu një frikshëm për të shfrytëzuar kudo që ka individë ose hapësira të gjalla të përbërë nga dhoma gjumi, dhoma të jetesës dhe gjithashtu familjare dhe madje edhe jashtë në zonën e oborrit ose në kuvertë.

Kushtëzimi i ajrit me ajër të kondicionuar: Markat më të mira

Pra, në fund të fundit, një ndjekës i tavanit mund të jetë një metodë fantastike për të shtuar një prekje të mrekullueshme zbukuruese në shtëpinë tuaj duke kursyer dollarë të mëdhenj në atë faturë mujore në muaj. Nuk është e pazakontë të kursehet kostoja e tifozëve të tavanit në muajin fillestar, vetëm për faturën elektrike. Me vendbanimin tuaj më të hapur, ventilimi gjithë-natyral do ta bëjë atë më të këndshëm, si dhe të këndshme si brenda dhe jashtë. Best Ducted Air Conditioning Sydney


Share this article: